vero-photoart-140937-unsplash

Op een milde manier essentiële olie in een ruimte laten verdampen

De luchtkwaliteit in huis, kantoor, praktijk en in zorginstellingen is vaak slechter dan we denken. Door o.a. gebrek aan ventilatie, isolatie, vocht, aanwezigheid van huisdieren, huisstofmijt, sigarettenrook, chemische stoffen, microben (schimmelsporen, bacteriën en virussen) wordt de binnen lucht vervuild.

Aromastenen
Het ouderwetse geurblokje in een modern jasje. Deze moderne aroma(geur)steen voor essentiële olie is klein en handig in gebruik. Aromastenen zijn poreuze stenen waarop essentiële olie gedruppeld kan worden. Omdat essentiële olie vluchtig is wordt de geur in de nabije lucht verspreid.

Gebruiksaanwijzing:
Een paar druppels essentiële olie of een mengsel van essentiële oliën op de aromasteen druppelen. De olie trekt in de poreuze steen en verdampt geleidelijk, waardoor de geur van de olie de ruimte vult. De aromasteen is ontwikkeld om het toepassen van aromatherapie ook mogelijk te maken in ruimtes waar vuur niet gewenst is.

De essentiële olie wordt d.m.v. koud verdamping in de kamer verspreid en de geur kan zich net als bij het gebruik van olieverdampers optimaal ontwikkelen.

De mogelijkheden zijn onbeperkt:
Kinderkamer, hotelkamer, badkamer, garderobe, kasten, auto, kortom op alle plaatsen kunt u met deze aromasteen een aangename sfeer creëren.

Voor grote ruimten is het beter de steen op de verwarming te leggen.

Afhankelijk van de olie en de gewenste geurbeleving druppel je gemiddeld 3 tot 10 druppels essentiële olie naar keuze op de aromasteen. Van sterke essentiële oliën, zoals Lemongrass of Basilicum, gebruik je dus wat minder dan van een minder sterke olie zoals Mandarijn of Cederhout. Daarnaast is het aantal druppels ook afhankelijk van de gewenste geurbeleving.

Wil je bijvoorbeeld Lavendel verdampen op de babykamer, druppel dan maar 1 of 2 druppels Lavendelolie op de aromasteen en plaats deze enige tijd voor het slapengaan onder het bed.

Zet je het aromasteentje naast je bed om lekker te kunnen slapen? Dan is een subtiele geurbeleving ook fijn, want je wilt natuurlijk niet wakker liggen van de overheersende geur.

Ben je aan het werk maar kun je je niet goed concentreren of ben je moe?
Plaats dan een aromasteen met Pepermuntolie, Rozemarijn en/of een Citrusolie op het bureau. Deze oliën houden je alert, maar dan moet de geur niet te subtiel zijn. Je mag dus best even door druppelen, vooral wanneer je een Citrusolie gebruikt.

Tip: Rozemarijn gecombineerd met een Citrusolie ruikt heerlijk en is dubbel effectief!

Twijfel je over het aantal druppels? Begin dan met een minimaal aantal druppels. Het is altijd mogelijk om meer druppels toe te voegen.

Let op! Er dient een schaaltje onder de aromasteen geplaatst te worden om lekken en daardoor vlekken op meubels te voorkomen!!!

Onderhoud:
In principe kun je steeds opnieuw olie op het aromasteentje druppelen, ook als het een andere olie is. De geur van de eerder gebruikte olie gaat echter nooit helemaal weg. Wanneer je dit wil beperken adviseer ik je om soortgelijke geuren op één aromasteen te gebruiken. Bijvoorbeeld één aromasteen voor essentiële olie met een citrusgeur en één aromasteen voor essentiële olie met een houtgeur.

Als je 100% pure natuurlijke essentiële oliën zoekt, kun je deze ook via mij aanschaffen. Vraag er naar via de contact knop of stuur even een mail.

Plaats een bericht